Hvilke essensielle suspensjonsverktøy trenger du?

nyheter

Hvilke essensielle suspensjonsverktøy trenger du?

Hva er suspensjonsverktøy?

Reparasjon av bilfjæring kan være overveldende, hva med de fastklemte kuleleddene som skal skilles, de kraftige spiralfjærene som skal komprimeres, og fjæringsbøssingene som skal fjernes og installeres.Uten de riktige verktøyene kan det være vanskelig og tidkrevende, eller til og med farlig.

Spesialverktøy for oppheng hjelper deg med å gjøre jobben raskt, sikkert og riktig.Disse verktøyene inkluderer de som komprimerer spiralfjærer, verktøy for å skille kuleledd og de som hjelper deg med å fjerne stag eller sjokkmuttere blant andre deler som foringer.

Her har vi samlet en liste over disse må-ha suspensjonsserviceverktøyene.

Opphengsverktøy-1

2. Kuleleddverktøy

Disse serviceverktøyene for fjæring hjelper deg med å raskt fjerne kuleledd.Kuleledd kobler fjæringskomponentene til hjulene.De brukes også i enkelte deler av styresystemet.Fordi kuleleddene beveger seg mye i fatningene, har de en tendens til å slites raskt.

For å erstatte et kuleledd, trenger du et spesielt sett med verktøy som er utformet for å trygt skille kuleleddet fra opphengskomponentene.Disse styre- og opphengsverktøyene kommer vanligvis som et sett, men kan også være individuelle verktøy.

Kuleleddtrekkersett

Når du skal fjerne et kuleledd, kommer avtrekkeren eller presssettet godt med.Den inkluderer en gjenget stang inne i en C-formet klemme, to kopper som passer over endene av kuleleddet flere adaptere som passer til kuleleddene til forskjellige kjøretøy.

3. Opphengsbøssingverktøy

Dette er et verktøy for fjerning av opphengsbussing ved utskifting av foringer i ulike komponenter i opphengssystemet.Fjæringsbøssinger er plassert på nesten alle deler av fjæringen som støtdempere, kontrollarmer og mange andre komponenter.

Foringene utsettes for mye stress og slites raskt for å kreve utskifting.Men foringer er fast pressede deler som ikke bare kommer lett ut;de må pries ut med et spesialverktøy som kalles opphengsbusspressverktøy.

Opphengsbøssingsverktøyet består vanligvis av en lang gjenget stang med muttere på begge sider og adapterkopper eller -hylser (pressekopp og mottakshylse).Under bruk vil det å rotere mutteren i den ene enden presses mot presskoppen og bøssingen kommer ut av den andre siden og inn i mottakerhylsen.Du vil også bruke verktøyet til å montere den nye bøssingen trygt og raskt.

Konklusjon

Reparasjon av oppheng er en viktig aktivitet som krever spesialverktøy.Spesialitetsopphengsverktøyene du trenger vil avhenge av typen opphengsarbeid du gjør.Vi anbefaler imidlertid at du lager samlingen din med verktøyene nevnt i dette innlegget.Med disse verktøyene vil du kunne utføre et bredt utvalg av fjæringsreparasjoner – raskt og sikkert.


Innleggstid: 24. mars 2023